Пазарджишките общинари поискаха по-голяма свобода в администрирането на данъците и таксите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:36 / 20.09.2005
991
Повече свобода в определянето вида и размера на местните данъци и такси поискаха представителите на местното самоуправление в Пазарджик по време на петия Ден на диалога между централната законодателна и местната власт. В срещата участваха председатели на общински съвети, кметове и заместник-кметове от общините от пазарджишка област. В диалога за децентрализацията участваха депутатите Марко Мечев, Петя Гегова, Валентин Милтенов, Иван Колчаков и заместник-областният управител Иван Аврамов.
Представителите на общините от областта разговаряха с депутатите от 13-ти МИР на тема “Финансовата децентрализация – как да стане реалност?” Народната представителка от НДСВ Петя Гегова резюмира свършеното до този момент по отношение на децентрализацията като заяви, че внесените в Народното събрание промени в Конституцията ще позволят на общините да определят сами местните данъци и такси. Това бе основното искане на представителите на местната власт. Председателят на Общинския съвет във Велинград поиска още общините да могат да определят и вида на налога, тъй като в различни общини има необходимост от различни такси. Общинарите подчертаха също, че реална децентрализация е невъзможна без финансовата и материална обезпеченост на общините.

Директорът на дирекция “Финанси” в община Пазарджик Борислав Велев поиска общините да могат да получават информация за задълженията на фирмите, за размера на данъците им. Той сподели и недоволството си от ултимативния тон на Главна данъчна дирекция при прехвърляне администрирането на данъците на общините. Сходипьъс,шь е хь pa-media.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).