ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Пчели убийци нападнаха Сухозем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:14 / 26.04.2010Коментари (9)7452
©
Опасни африкански пчели нападнаха село Сухозем и хората са в паника. "Увиваме главите си с престилки. Бягаме от тях, а те вървят след нас и нижилят", разказа 85-годишната Въла Макавеева. Според нея напастта е страшна. "Крием децата. Като стане време да си ходят в Пловдив, ги увиваме в чаршафи и ги качваме на колите", допълва Мина Гюзелева.

Най-опасно е за хората с алергия. "Само космонавтски скафандър не съм си сложил. Нося си тръба за интубация навсякъде, защото като ме ухапе, носоглътката ми се затваря и не мога да дишам. За 15 минути мога да умра", оплаква се 50-годишният Иван Кавалджиев, който постоянно пие лекарства, за да не стане жертва. Само за ден му се наложилo да се интубира 3 пъти.

Всичко започнало преди време, когато В Сухозем се заселил Рашко Недев и поставил в двора си 50-60 кошера. Сред пчелите му били и африканските. "Те са малки и черни, не носят мед, а пазят останалите, но са много агресивни и свирепи. Като се кръстосват с другите, правят и тях убийци", обяснява Кавалджиев.

"Съветниците от община Калояново обещаха, че в четвъртък на сесия ще гласуват терен, където да се изместят кошерите. Но Рашко трябвало да играе на търг за мястото, сиреч пчелите ще седят тук още поне 2 месеца", ужасена е Жана Маринска. "Пратих писмо до Общинската служба по земеделие и гори да назначи комисия с Ветеринарната служба. Те ще решат проблема на място", увери кметицата Христозова.

Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От всичко написано до тук става ясно, че с изключение на първия пост всички останали не са наясно с материята. По принцип в България африкански пчели няма. Вноса на материал отвън е забранен от много години и е заложено на местната раса пчели, които по същество не са агресивни. Все пак има условия, при които пчелите колкото и да са миролюбиви, проявяват агресивност. Важно е да се знае, че в случая вината не е в пчеларя, който всички вие така дружно искате да обесите, а в други , за които никой и думичка не казва. Когато в района се третира с пестециди, инсектициди, хербециди и други препарати за растителна защита е необходимо да се спазват определени правила. За нещастие тези правила никой не ги спазва и нищо чудно точно този дето най-много реве, че една пчела го ужилила да е причинител на това състояние на пчелите. Случва се понякога някое семейство да проявява по-голяма агресивност, но пчеларя също няма интерес да държи такопва семейство и веднага предприема мерки това да се коригира (за незапознатите това става като се смени пчелата майка) Друг фактор, който може да повиши аграсивността на пчелите е някои природни явления, силен шум, дразнене на пчелите и т.н ,но това е кратковременно. От години се занимавам с отглеждане на пчели и съм установил, че основния фактор влияещ на агресивността на пчелите е третирането на насажденията с препарати за растителна защита. Има наредба, която определя начините по които да се осъществяват тези дейности, но НИКОЙ НЕ Я СПАЗВА. Така че преди да сложите въжето на шията на бай Рашко обесете тези, които се отнасят безотговорно и не спазват правилата. А добре е да знаете, че пчелата е едно от най полезните насекоми. Освен меда, който събира, пчелата опрашва всички плодове, зеленчуци и всички маслодайни култури. Не напразно Айнщайн е казал, че ако по някакъв начин изчезнат пчелите на човечеството му остават няколко години живот.
-1
 
 
Решението е много просто - отиват 2-3-ма души през нощта поливат кошерите с бензин и ги палят.После вадят Рашко по долни гащи и му теглят един хубав български бой,и ако иска пак да сложи пчели.
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 26.04.2010 г.
0
 
 
Мамата си е**ло :x И това ако не е биологично оръжие...
0
 
 
задължително трябва да се унощожат колкото се може по-бързо
+4
 
 
Този Рашко Недев е направо за смърт. Гледал съм много документални филми по National Geographic за африканските пчели.Невероятно агресивни насекоми са и много бързо се смесват с други пчели.Бъдете сигурни,че до 2г. ако не се вземат мерки популацията им ще стигне до гр.Пловдив.Тогава и Господ не може да ни помогне.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Предаване "Цветовете на Пловдив"
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: