Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ от Пловдив ги продава за 6 млн. лв

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
08:18
6025
Частен съдебен изпълнител е обявил публична продажба на недвижими имоти – сгради, както и движими вещи, собственост на длъжника МЕСОКОМБИНАТ АСЕНОВГРАД ООД, чийто управител е Цветелина Марчева, разбра Plovdiv24.bg.

Става въпрос за 11 500 кв. метра, разположени на  ул. "Княз Борис I" 44. Публичната продан ще се осъществи в рамките на един месец от 17 септември до 17 октомври, като на следващия ден, ако има нов собственик, той трябва да бъде обявен. 

Частният съдебен изпълнител прави уточнение, че поземленият имот не е собственост на длъжника и съответно той не се продава. За продажба е обявено само предприятието, което се състои от 29 сгради. В процеса на оглед обаче е установено, че някои от тях са разрушени или полуразрушени, като са оценени с оглед на състоянието им в момента.

Все пак недвижимото имущество е оценено на повече от 4  млн. лв без ДДС. Заедно с него се продава и движимо такова под формата на машини и съоръжения, камери, фризери, сушилни на стойност 830 000 лева без ДДС. Допълнително има оборудване и уреди (агрегати, колички, стерилизатор, гардероби),  които също се продават и са във връзка с доставката, съхранението и преработката на месото, опаковане и експедиция и са на стойност близо 940 000 лева без ДДС.

Цената на сградите е 80 % от пазарната цена/ данъчната оценка без ДДС.

Върху имотът има възбрани и тежести, свързани с неизплатени договорни ипотеки в полза на ОББ АД. Имотът може да се огледа всеки ден от 9 до 17 часа. Задатъкът е 10% от първоначално посочената сума.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска облас...
Въпреки усилията на пловдивските лекари почина жената, докарана с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).