Пешеходният мост в Кричим най-после е готов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:32 / 17.12.2013
2381
С тържествен водосвет беше открит новият мост над река "Въча" в Кричим. Съоръжението е изцяло обновено с пари по Програмата за развитие на селските райони, чиято стойност на строително-монтажните дейности възлезе на близо 99 хиляди лева без ДДС. 

Съгласно условията на договора за финансовата подкрепа от ЕС, сумата е изплатена на фирмата-изпълнител и предстои внасяне на искане за верифицирането й към бюджета на община Кричим от Държавен фонд "Земеделие".

Кметът на общината Атанас Калчев съобщи, че окончателният доклад и заключението на строителния надзор за обекта са извършени в съответствие с одобрения инвестиционен проект, разрешението за строеж и при спазването на всички законови изисквания, с което са осигурени условията за безопасност при по-нататъшната експлоатация на моста.

Припомняме, че до края на месец октомври строително-монтажните дейности се извършваха от една фирма, която забави срокът на пускане на обекта, което породи, особено в медиите, съмнението, че парите за ремонта на моста ще потънат, а проектът недовършен. 

Благодарението на добрата работата на общинското ръководство, Общинския съвет и експерти това обаче това не се случи. Напротив - беше взето тежкото решение да се прекрати договорът със строителната фирма и да се наеме друга, която да довърши ремонта на пешеходния моста и така да бъдат решени всички неудобства на хората, които за времето на ремонта, трябваше да заобикалят, за да отида в другата част на града. 

С изпълнението на инвестиционния проект за ремонт на една от забележителностите на Кричим - пешеходният мост, се възстанови автентичния вид на пътната му част и се постави атрактивно нощно осветление, изпълнено с четири вида енергоспестяващи лампи. 

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Печеливш до скоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧС...
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска облас...
Въпреки усилията на пловдивските лекари почина жената, докарана с...
Откриха паметник на капитан Петко войвода на 8 км от Пловдив
Пловдивско село: Нямаме вода, а водомерите въртят! За въздуха да ...
9 училища с нови корпуси от тази учебна година, едно от тях в Пло...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).