Пещерата "Дяволското гърло" отново става общинска собственост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:50 / 10.11.2010
1084
Административният съд в Смолян върна на Община Девин пещерата "Дяволското гърло". След шест месеца обявената за държавна природна забележителност пещера отново става общинска собственост. Магистратите отмениха като незаконосъобразна заповедта на областния управител на Смолян Стефан Стайков, с която пещерата бе актувана като публична държавна собственост. Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Делото бе заведено от кмета на Девин Здравко Василев, тъй като за "Дяволското гърло" вече има акт за общинска собственост. Повече от 10 години се води спор за пещерата между местните туристически дружества и община Девин.

Според съда от събраните по делото доказателства не се установява за пещерата да са съставяни актове за държавна собственост, които да предхождат по време актовете за общинска собственост.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).