Петко Чирпанлиев в Бачково: Селата в община Асеновград са забравени като територия и население

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:26 / 18.10.2023
1381
На предизборна среща в Бачково с кандидатите за кметове на община Асеновград и село Бачково – Петко Чирпанлиев и Инна Бозова жителите изразиха своето огорчение, че общинската власт е твърде "високо" за да се интересува от техните проблеми, които не винаги са свързани само с финансиране.

Няма контрол по сметосъбирането, малките пазарчета формират сметища, частните фирми изхвърлят необезпокоявани боклуци, където сметнат за добре. Не се търси за съдействие управата на Бачковския манастир, която също във висока степен е заинтересувана от хигиената на селището, защото занемареността пряко влияе върху отношението на потока от поклонници и туристи, които посещават Светата обител.

По главния път Пловдив-Смолян транспортните средства не спазват намаляването на скоростта, шумният фон от постоянния поток на коли е денонощен, видеонаблюдението е, може би, вариант за контрол, но такова няма. Здравно обслужване на територията на кметството практически няма. Възрастните жители не могат или трудно се придвижват до здравните кабинети в Асеновград, дори за манипулации като поставяне на инжекции няма на кого да разчитат.

За последните години за благоустроение трудно може да се говори. Кандидатката за кмет на Бачково Инна Бозова представи своята предизборна платформа и открои важните ангажименти, които поема, ако бъде избрана на 29 октомври.

В дискусията с местните жители активно се включиха и кандидатите за общински съветници Енко Найденов, Радослава Георгиева, Гео Караданов, Елена Даракчиева, Величка Кучмова и Иванка Авкова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Известни спортисти и ученици се включват в благотворителната камп...
Ужасен сблъсък на един от най-опасните пътища, свързващ Пловдив с...
Голямо пловдивско село е едно от малкото места у нас, където се о...
В пловдивско село направиха първа копка за нов водопровод
Човек на Слави Трифонов стана заместник-кмет в община "Родопи"
Ремонти на тротоари и обособяване на нова търговска зона в "Запад...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).