Петър Мутафчиев ще открие реконструираната гара в Първомай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:41 / 01.05.2006
903
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открие днес реконструираната сграда на гарата в Първомай. На церемонията ще присъстват президентът Георги Първанов, народни представители, областният управител на Пловдив Тодор Петков, кметът на града Ангел Папазов и др., съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта. Обновяването на приемното здание се състои от цялостен ремонт на фасадата на приемното здание, топлоизолация, боядисване, подмяна на дограма; ремонт на всички служебни помещения, жилища и санитарни възли, обхващащ: измазване и боядисване на стени, подмяна на вътрешна дограма, полагане на теракотена настилка, облицовка на стени с фаянс, топлоизолация на таванска плоча, подмяна на всички осветителни тела с енергоспестяващи. Билетните каси са пригодени за обслужване на трудноподвижни лица. Подменени и преработени са всички електрически табла в приемното здание. Сменени са вътрешните силови и осветителни инсталации, слаботоковата инсталация, вътрешната и външна ВиК инсталации. Монтирана е и пожароизвестителна, заземителна и гръмоотводна инсталации. Избените помещения са отводнени, почистени и измазани. Вертикалната планировка включва оформянето на околното пространство – напр. тротоари, озеленяване на пространството около приемното здание и осигуряването на безпрепятствен достъп на трудноподвижни лица до чакалнята и първи перон. В сградата на гарата е изградена отоплителна инсталация на приемното здание с използване на природен газ.

За изпълнител на поръчката беше определена фирма „АТ ИНЖЕНЕРИНГ 2000”ООД, София. Строителната стойност на обекта е 1 829 821 лв., без ДДС. Информацията е на агенция "Фокус".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).