Планинската спасителна служба е готова за гостите в "Пампорово"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:00 / 18.10.2007
1275
Подготовката на планинската спасителна служба "Родопи" - база Студенец за посрещането на първите гости в курорта "Пампорово" е в пълна сила, съобщи дежурният на Планинската спасителна служба - "Родопи" Стефан Мерджев и допълни, че тази година тя е започнала далече преди началото на зимния сезон.

Чистят се писти, прави се профилактика на лифтовите съоръжения. За любителите на белия спорт, в случай че няма достатъчно сняг, се прави съоръжение за изкуствен сняг на ски пистите от хижа Студенец до "Малина". Профилактиката на моторните шейни и санитарната линейка е направена още през лятото.

За предстоящия сезон са ремонтирани и снегоутъпкващите машини. "Планинската спасителна служба в комплекса разполага денонощно с 4 спасители, които са достатъчно, на този етап не са необходими кучета-спасители", каза Мерджев. 205 евро ще струва тази година оказването на помощ при нещастен случай на ски-писта , а 82 евро е транспортът, уточни планинският спасител. "Услугите ни ще са с високо качество", уверявят хората от бранша.



Източник: радио "Фокус" - Смолян

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).