ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Подобряват инфраструктурата по бреговете на р. Тунджа в Калофер
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:45 / 19.09.2012Коментари (0)830
©
Днес, 19.09.2012 г., от 10:00 ч. в град Калофер, община Карлово ще се положи началото на строителните дейности по Проект BG161РО001/1.4-06/2010/019 "Изграждане на инфраструктура за предотвратяване на наводнения и за защита на речните брегове от ерозия на р. Тунджа в град Калофер, община Карлово". Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Проектът се реализира от Община Карлово.

Целта на проекта е: повишаване качеството на живот и съответните екологични условия, както и подобряване на физическата среда, чрез ограничаване и предотвратяване на рисковете и щетите за живота, здравето и имуществото на населението в град Калофер, посредством изграждане на дребномащабни инфраструктурни съоръжения по бреговете на река Тунджа за предпазване от наводнения и предотвратяване на процесите на ерозия по речните брегове в рамките на населеното място.

Специфичните цели на проекта са: предпазване на град Калофер от наводнение, чрез изграждане и ремонт на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на наводнения, а именно: изпълнение на дънни прагове, на бетонни стени и габиони по речните брегове; осигуряване защита на речното легло на р. Тунджа, преминаваща през град Калофер от ерозия, чрез изпълнение на брегоукрепителни и дънноукрепителни съоръжения; ограничаване на екологичните и социално-икономическите щети от наводненията и повишаване безопасността и сигурността на населението в град Калофер чрез подобряване на физическата среда и качеството на живот посредством изграждането на брегоукрепителни и дънноукрепителни съоръжения; подобряване качеството на околната среда и осигуряване превенция на риска, чрез намаляване на възможностите за настъпване на наводнения, посредством изграждане на инфраструктура за предпазване от подобни природни бедствия.

Този проект е насочен към: 48 души, собственици на 15 частни и общински имота, които ще са пряко засегнати при наводнение в резултат на високите води на река Тунджа, тъй като попадат в заливаемата територия, която е с обща площ около 15 дка; 120 души, собственици на имоти, разположени около пряко застрашените територии, за които съществува риск да настъпят неблагоприятни последици при наводнение - общо около 50 имота; крайречни улици и друга техническа инфраструктура (публична общинска собственост) с обща дължина 1,240 км. Крайни бенефициенти, които ще се възползват от резултатите от проекта в дългосрочен план са: останалото население на град Калофер, което ще се ползва от подобрената жизнена среда и превенцията на риска; останалата част от населението на община Карлово, която ще ползва крайречните улици за достъп до и в града и околностите му, както и за връзка с близките села и градове; посетителите на къщата-музей на Христо Ботев и на Даскал Ботевото училище в град Калофер; посетителите на Национален парк "Централен Балкан", резерват "Джендема" и връх Ботев, които ще се ползват от подобрените условия за пътуване, почивка, отдих и туризъм в района на интервенциите.

Основните дейности включват: извършване на строително - монтажни работи за изграждане на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на наводнения и за предпазване на речните брегове на река Тунджа от ерозия в град Калофер; упражняване на авторски и строителен надзор.

Продължителността на проекта е 18 месеца. Стартира на 03.06.2011 година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: