Подобряват водния сектор на Хисаря по проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:43 / 01.04.2013
1481
Утре в община Хисаря в кв. "Миромир" (център) с официална церемония ще бъде даден старт на проекта по Договор № DIR-51011116-C012 на проект "Интегриран проект за подобрение на водния сектор на град Хисаря: Изграждане на битова и дъждовна канализация на кв. "Момина баня", кв. "Веригово" и кв. "Миромир" град Хисаря и реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа в кв. "Момина баня", кв. "Веригово" и кв. "Миромир", финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г." (ОПОС).

Участие в церемонията ще вземат заместник-министърът на околната среда и водите Малина Крумова, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Хисаря инж. Пенка Ганева, както и представители на главния изпълнител на проекта Обединение "ГБС - Хисаря".

Общата стойност на проекта е 33 326 009 лв. и трябва да приключи през декември 2014 г. Реализацията му е продължение на водената от Община Хисаря успешна политика на дългосрочно планиране. Успешното изпълнение на проекта ще допринесе за по-добрите условия за живеене и опазването на естествената околна среда. Осигуреното (екологосъобразно) пречистване и заустване на битовите отпадъчни води е сериозно конкурентно предимство при привличане на инвеститори и развитие на местната икономика. Асоцииран партньор на Община Хисаря е "ВиК" ЕООД, Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).