ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Половинвековен проект за обходен път ще се осъществи в Чепеларе
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:32 / 22.09.2004Коментари (0)960
©
Послучай 40-годишнината от обявяването на Чепеларе за град днес на посещение там бяха президентът Георги Първанов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски.
Днешният ден е изключителен за жителите на Чепеларе, заяви за кметът на града Тодор Бозуков. Държавният глава е тук за първи път на официално посещение и то точно на Деня на Независимостта на България, това за нас е голяма чест. Президентът Георги Първанов откри паметника на капитан Петко Войвода и поднесе приветствия към жителите на града, което вдъхна много сили, оптимизъм и ни накара наистина да се почувстваме горди, за това, че сме българи за това, че сме родопчани, допълни Тодор Бозуков. С пожеланията за развитието на града, с възможностите за туризъм и спорт, г-н Първанов показа не само едно добро познаване на българската история, но и историята на града ни. Очерта ясно проблемите на днешния ден и гарантира своята подкрепа. Това беше наистина изключително събитие за нашия град, коментира кметът на Чепеларе.
При посещението на министър Валентин Церовки в Чепеларе стана ясно, че Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) отпуска над 570 хил. лв. за строителството на обходния път на Чепеларе. Средствата са по допълнителната програма за подобряване на състоянието на пътищата. “Идеята за изграждане на този обходен път е възникнала още през 50-те години на миналия век, но поради липса на средства проектът е бил замразен. Сега, главено по инициатива на министър Валентин Церовски, той ще бъде завършен. Изграждането на обходния път е започнало през 2001 година, но е замразено преди една година поради липса на достатъчно средства”, допълниха от МРРБ. С изграждането на този обходен път целият транспортен поток ще бъде изнесен извън града, като окончателното му завършване се очаква да стане през 2007 година, съобщиха още от министерството.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски откри Център за информация на гражданите в Чепеларе, който е нова придобивка за града. С този център ще се подобри обслужването на гражданите и юридическите лица. Това е един изключително модерен център, в който ще има офиси на Общинска банка. Центърът е изграден основно със средства на общината, снабден е с нова техника, локална мрежа с оптична връзка с централната административна сграда, което позволява бързо и коректно обслужване на гражданите. Гарантира се обслужване в кратки срокове, което пести време на граждани и фирми, коментира Тодор Бозуков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Антикорупционната комисия разследва схема за рекорден заем от ББР
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: