Представят резултатите от проучването на топлоцентрала с биомаса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:11 / 23.08.2007
1045
Работна среща на тема "Резултати от Проучването за изпълнимост на публично-частно партньорство (ПЧП) за топлоцентрала с гориво биомаса за община Смолян" ще се проведе днес от 9.30 часа в община Смолян.


На срещата ще бъдат представени резултатите от съвместната работа на експерти от община Смолян и Агенция "Австрийски федерални гори". Обект на проучването е възможността за използване на възобновими енергийни източници (биомаса) за производство на топлоенергия, и потенциално изграждане на система за централизирано производство и доставка на топлоенергия за обществените сгради и частните жилищни сгради в град Смолян, съобщиха от общината.


В работната среща ще вземат участие Меглена Плугчиева, посланик на Република България в Германия, Искра Михайлова, заместник-министър на МРРБ, Таско Ерменков, изпълнителен директор на Агенция за енергийна ефективност, представители на Националното управление на горите, Майкъл Сутер, ръководител на Агенция "Австрийски федерални гори - Консултации", Кристиан Рормозер, управляващ директор на "Електричество и топлина от дървесина" ООД, Кристиан Сузан от Агенция "Австрийски федерални гори", както и експерти от община Смолян и заинтересовани лица. Информацията е на радио "Фокус" - Смолян.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).