ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Премиерът Симеон Сакскобургготски се поклони пред паметта на загиналите в Априлското въстание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:05 / 01.05.2005Коментари (0)2236
©
В първия ден на Великден премиерът Симеон Сакскобургготски посети Панагюрище. Пред църквата “Свето Въведение Богородично” той бе посрещнат от кмета Марко Мечев. Заедно с жителите на града и много гости, министър-председателят поднесе цветя пред вечния огън на националния мемориал “Априлци” и присъства на заупокойна панихида за загиналите. Премиерът се поклони пред паметниците на Бенковски и Павел Бобеков и се присъедини към хората, които присъстваха на празничния концерт на градския площад.
Министър-председателят Симеон Сакскобургготски преряза лентата при официалното откриване на уникалното етнографско изложение Възрожденска чаршия в града. Той благодари на панагюрци за радушния прием. Много съм развълнуван, че съм с вас на тази историческа дата, още повече, че за първи път идвам тук, каза премиерът. Жителите на града му подариха копие на черешовото топче и диск с филма “Век на признателност”, който е направен във връзка със 125-та годишнина от Априлското въстание. Сред документите, намерили място в творбата, са снимки от посещението в гр.Панагюрище на цар Фердинанд и на един от синовете на премиера - Кубрат. Панагюрци връчиха на министър-председателя и дар за дъщеря му Калина - женска жетварска носия.
Много е важно за обществото ни хората да гласуват на парламентарните избори, защото следващите четири години са ключов момент от развитието на страната ни, заяви в гр. Панагюрище премиерът Симеон Сакскобургготски в отговор на журналистически въпрос за значимостта на изборите през юни. Българите са интелигентни хора и сами ще се мотивират като усетят колко е важно да се гласува – така те ще кажат какво искат, а не какво не искат. Това е ключов момент за нашата демокрация, подчерта министър-председателят.
Празничната обиколка на премиера продължи в Клисура, където бе посрещнат от кмета Борис Спиров и стотици граждани. Премиерът приветства жителите на Клисура. Тук всяка улица, всяка къща напомня за славната епопея на борбата за свобода, идеалът за която е мотивирал хората. Днес ние също имаме своя идеал - да направим Родината си модерна и просперираща страна, достойна за членството си в Европейския съюз, подчерта премиерът. По-късно премиерът Симеон Сакскобургготски разгледа Павурджиевата къща и Историческия музей. Той присъства и на традиционното възпроизвеждане на моменти от Априлското въстание. В знак на уважение клисурци му подариха макет на черешовото топче. Пожеланието на кмета на града бе то да гръмне на 1 януари 2007 г., когато България става пълноправен член на Европейския съюз.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Антикорупционната комисия разследва схема за рекорден заем от ББР
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: