Премиерът гост на редица събития в областта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10 / 23.05.2009
1672
Премиерът Сергей Станишев ще направи днес първа копка за изграждането на геотермална отоплителна станция в Златоград. Инвестицията е на стойност над 16 млн. лв. и предвижда изграждане на специализиран топлопровод и геотермална станция с мощност 1760 kW. Тя ще осигури отопление на осем обществени сгради, жилища, както и добив на допълнителна електроенергия за стопански нужди през летния сезон.

От 11 ч. в Златоград премиерът ще приветства участниците в международния фолклорен събор, който традиционно се провежда край параклиса "Св. Равноапостоли Константин и Елена" на българо-гръцката граница. Очаква се над 10 хиляди души да посетят празника.

В Смолян от 18 ч. премиерът ще се включи във факелното шествие до Амфитеатъра в града и в честванията по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Утре от 10 ч. министър-председателят ще открие училището в с. Рогош. По-късно той ще вземе участие в тържествата за 24 май в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).