През Беклемето е опасно, само с вериги в Родопите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:52 / 05.01.2005
2123
Вчера сутринта товарен автомобил "Мерцедес" е аварирал в района на прохода “Беклемето” на пътя Троян - Кърнаре, съобщиха от "Гражданска защита". Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Дирекция "Гражданска защита" – област Пловдив е извлякла заседналия автомобил. Пострадали няма.
Припомняме, че за целият зимен период проходът Троян-Кърнаре е затворен. Дори при липса на обилен снеговалеж пътят често е затрупан на места от преспи, останали от по-рано и пътят става непроходим. Частични заледявания в сенчестите места също правят прохода особено опасен през зимата.
Днес пътищата са проходими при зимни условия, съобщават от КАТ. Видимостта навсякъде е добра, но в планинските райони се наблюдават частични заледявания. Слаб сняг превалява на Шипка, Козница, Копривщица.
Затворен за товарни автомобили е пътят Загражден - Белица , Пловдивско.
Всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан.
Товарните да са с вериги, без ремаркета и полуремаркета по пътищата: Батак - Доспат, Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Велинград - Юндола – Аврамови колиби и Сливен-Стара река.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).