Продължава отводняването на наводнените сгради

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:01 / 13.07.2005
857
Продължава отводняването на наводнените сгради след поройните дъждове в пловдивския регион.
Вследствие на поройните дъждове язовир Сушица-5, община Карлово прелива през преливника при напълно отворен кран на изпускателя. Нивото на водата е спаднало с 20 см. Същият е под непрекъснато наблюдение. Аварийна група от ВиК работи по отваряне на крановете на язовирите, с цел тяхното облекчаване. В с. Васил Левски, отново в Карловска община са залети 3 къщи в южната и всички къщи в североизточната част на селото от р. Неволя. Няма пострадали хора и животни. Над селото се изграждат отводнителни канавки за отвеждане на повърхностните води при нови валежи. Къщите се отводняват. Няма електрозахранване. Подбалканския пут София – Бургас е с намален габарит в участъка на изхода от гр. Карлово с размер от около 150 м. от нанесени инертни материали. Работни групи почистват пътната настилка. В гр. Карлово силният дъжд е нанесъл поражения на пътни настилки и тротоари. Има големи количества наноси, които са предизвикали затлачвания и наводнения в поделения 22 680, 34 750 и подстанция "Христо Проданов". В квартал “Сушица”са наводнени, ул. “Теофан Райнов”, ул. “Васил Левски”. Работи се по отводняването им.
В резултат на проливния дъжд, в района на гр. Калофер р. Тунджа е излязла от коритото си. Пострадали са около 10 къщи. Има наводнени дворове и жилища. Отнесени са множество пътни настилки и тротоари. Силно пострадал е пътя за местността “Паниците”;
В района на гр. Баня, р. Неволя е повишила нивото си и се е разляла. Изградената защитна дига за момента ограничава разлива. Река Стряма е заляла ромската махала, жителите на която са настанени в училището. Спасителна група от Отдел “Аварийно-спасителни дейности” към Дирекция “Гражданска защита” – област Пловдив отводни къщите и възстанови дигата след оттичането на водата в речното корито;
Вследствие на проливните дъждове, в района на с. Войнягово, област Карлово е изровен пътя за гробищния парк.
В гр. Калофер е прекъснато електроснабдяването. В центъра на града има наноси от тиня. Затворено е едното платно. Пътят е с намален габарит, но е проходим.
Затворен е пътя Калофер – Карлово в района на м. “Стражата”, вследствие на срутена скална маса. Организирано е почистването му;
В гр. Клисура е залята долната част на града.
В района на с. Соколица реката е излязла от коритото си и е заляла центъра на селото. Организирано е отводняването;.
В с. Христо Даново е отнесен горски път. Участъкът е маркиран.
В с. Три Водици, община Стамболийски са наводнени мазета и стопански постройки. Извършва се почистването им.
В резултат на проливни дъждове в с. Нареченски бани са свлечени склоновете по улиците “Панорама” и “Дружба” и е пропаднало част от уличното платно по ул. “Дружба”. Ограничено е движението на тежки МПС.
В с. Старосел са наводнени приземните етажи на 10 къщи, нарушени са настилки по главните и второстепенни пътища в и около селото. Къщите са отводнени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).