Продължава тежката обстановка заради проливните дъждове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:20 / 14.07.2005
777
Продължава тежката обстановка в пловдивския регион след проливните дъждове и порои.
В с. Червен, Община Асеновград са разрушени улични настилки.
В град Карлово /кв. Сушица/ - нивото на язовир “Сушица – 5” е спаднало с около 60 сантиметра.
В гр. Калофер има разрушени улични настилки, тротоари и подпорни стени. Активизирало се е свлачище на изхода на града в посока за гр. Казанлък, вследствие на което е пропаднало едното платно за движение на пътя. Пътя към “Мъжки манастир” е непроходим.
В гр. Баня има множество паднали дървета и стълбове. Нарушено е електрозахранването в различни райони на града. Придошлите води на р. Неволя са наводнили кв. Стряма. Същият е отводнен след направената корекция на коритото на реката.
В района на гарата в гр. Клисура в резултат на проливните дъждове се свличат земни и скални маси, наводнени са коловози и съоръжения. Дерайлира вагон, който е бил на стоянка. Към 18:00 часа същият е изправен и движението е възстановено.
В резултат на проливните дъждове в междугарието Калофер – Тъжа се свличат около 8 куб.м. земна и скална маса. Част от нея попада върху железния път. От 21:00 часа на 12.07 до 03:50 часа на 13.07 и от 05:00 до 07:40 часа е спряно ж.п. движението. Влаковете се движат със закъснение.
В с. Васил Левски са отводнени 4 къщи.
В с. Пролом, преминаващата р. Бяла е подкопала устоите на мост. Организирано е поставяне на панели и укрепването на моста.
Изградена е дига през язовирната стена на яз. “Соколица 1” в землището на с. Соколица.
Екипи от Областно пътно управление – Пловдив са разчистили главен път І-6 в прохода “Стражата”. Пътя е проходим и отворен за движение.
Изпратена е спасителна група от Отдел “Аварийно-спасителни дейности” към Дирекция “Гражданска защита” – област Пловдив за възстановяване на движението по пътя Велинград – Юндола.
В град Смолян, кв. Райково на ул. “Коста аврамиков” № 19 е запушена шахта. Уведомени са “ВиК”.
На ул.”Кирил Маджаров” № 46 кв.Устово в същия град има наводнени къщи. На ул.”Заводска” № 8 отново в Смолян има срутена подпорна стена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).