Прокуратурата в Смолян внесе обвинителен акт срещу шофьора от Лим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:14 / 22.10.2004
764
Смолянската окръжна прокуратура внесе в Смолянския окръжен съд обвинителен акт срещу шофьора Илия Димитров Измирлиев, който катастрофира в река Лим, в Черна гора, предаде Дарик радио. При инцидента загинаха 12 деца от Свищов. Измирлиев ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, за което се предвижда от 5 до 15 години затвор.
Измирлиев по непредпазливост и нарушил Виенската конвенция за пътно движение и Закона за основите на безопасността на движение по пътищата на Република Сърбия, като е причинил катастрофата на 1 април около 20 часа на пътя от Бяло поле до Трие поле. Седморната техническа експертиза на автобуса, извършена от НСлС констатира, че катастрофиралият автобус е технически изправен. Експертите заключиха, че болтът на кормилото, за който се твърдеше, че е причинил падането в реката, е счупен след катастрофата от самото падане.
Дата за делото все още не е насрочена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).