Пропадане на подпорна стена има по пътя за Асенова крепост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:50 / 08.12.2013
1765
Пропадане на подпорна стена има по пътя за Асенова крепост, който е отбивка от главния път Асеновград - Смолян. Това съобщи дежурният в Областно пътно управление (ОПУ) Пловдив. Пропадането не е по главния път за Пампорово и няма нищо обезпокояващо за пътуващите натам, добави дежурният. По думите му, пътят е общински и не е част от републиканската пътна мрежа. Коментарът на дежурния в ОПУ Пловдив е по повод излъчени репортажи за това, че част от пътя между Асеновград и Смолян пропада заради свлачище. Това крие рискове за туристите, които ще пътуват във връзка с откриването на ски сезона на Пампорово. Проблем наистина има, каза преди време зам.-кметът на Асеновград Пламен Йончев.

Това е така още от пролетта. Сигналът за свлачището е подаден към комисията за бедствия и аварии, но ремонтът не е одобрен. Пътят е планински и при изграждането му не са били изпълнени отводнителни съоръжения, каза Йончев. Ремонтът ще струва 100 000 лева. От общината смятат, че свлачището става все по-голямо, а през зимата има вероятност то да се разрасне още повече.

По пътищата на територията на Пловдивска област няма опасни свлачища и участъци, каза още дежурният в ОПУ. Пътните настилки са сухи, няма валежи, има единствено силен вятър на места. Проходът Троян-Кърнаре е отворен без ограничения.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Печеливш до скоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧС...
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска облас...
Въпреки усилията на пловдивските лекари почина жената, докарана с...
Откриха паметник на капитан Петко войвода на 8 км от Пловдив
Пловдивско село: Нямаме вода, а водомерите въртят! За въздуха да ...
9 училища с нови корпуси от тази учебна година, едно от тях в Пло...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).