Пропадна мостът в Куклен, двете части на града разделени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:59 / 24.02.2016
4781
Парче от разширението на моста в Куклен с размери метър на 50 сантиметра пропадна. Районът е обезопасен с ленти и знаци от община Куклен, а местната администрация е сигнализирала собственика на обекта - Агенция "Пътна инфраструктура" за проблема. 

"Още през лятото е изпратено писмо до АПИ, че на моста се оформя проблем, но са отговорили, че няма пари. Сега отново е подаден сигнал", заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева. 

На място са пристигнали експерти. Според първоначалните данни от огледа пропаднало е само част от разширението, а основната част от моста е здрава и не е опасна за преминаване. Очаква се обаче официалната експертиза.

"Става въпрос за пропадане на преходната плоча от разширението на моста. Тя осигурява прехода от асфалтовата пътна настилка към съоръжението.

Устоите на моста и гредите са здрави, проблемът е в пътната плоча, защото през годините всеки е правил дъждоприемни шахти, като е пробивал самата настилка и след всяка зима дупките са се разширявали.", заяви главният инженер на Община Куклен Тодор Лозанов. 

Индикации за този голям проблем е имало от миналата година. 

"За момента единствено АПИ могат да направят ремонт, тъй като мостът е тяхна собственост. Ние сме обезопасили района и сме поставили ограничителни знаци", каза още Мария Белчева. 

За жителите на Куклен това е единственият мост, който свързва двете части на града. Сега ще трябва да се мисли за отпускане на средства за ремонтиране на временен път през малката индустриална зона на Куклен, през който да се преминава.

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Инцидент между две превозни средства в Родопите, общата възраст н...
Крупна кражба от дома на бизнесмен в пловдивско село!
Откриват паметник на Левски в Марково
Село на 7 минути от Пловдив расте с бесни темпове, кметицата прит...
Цяло село в Пловдивско вече е с воден режим
Роднините на загиналото момче на пътя Пловдив-Асеновград: Почивай...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).