Простреляният в Малага българин е задържан за изнасилване и у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:46 / 08.09.2004
935
Не се знае какво щеше да се случи, ако в петък испанската полиция не беше успяла да задържи С. Тодоров, български гражданин, който при опит да избегне ареста, блъсна с колата си полицай и беше прострелян. Това пише в броя си днес испанският вестник Diario SUR, цитиран от Focus news. Той е бил издирван за нападение над две жени в Малага, като е възнамерявал да ги вкара насила в автомобила си, който се оказал краден. Това, което се знае в момента, посочва изданието, е, че Тодоров е бил арестуван в България за изнасилване, нанасяне на телесни повреди и хулиганство, както и, че още три жени са подали оплакване срещу него за опит за отвличане. До момента жертвите на насилието на Тодоров са пет, отбелязва Diario SUR. Първото нападение на българина е било извършено на 28 август през нощта във вход на жилищна кооперация в Малага. Това е единственото нападение на Тодоров, извършено през нощта, отбелязва местната полиция. Престъплението и лицето на нападателя са били записани от охранителна камера. Самоличността му не е била известна до петък, когато е бил прострелян. “При всички случаи на нападение, изглежда, че българинът не е искал да разполага със жертвите си на мястото, на което ги е отвлякъл и за това се е опитвал да ги откара другаде, но съпротивата им го е отказвала”, заяви испански следовател. Според полицейските източници мотивът за отвличането на двете жени в петък, и двете испански гражданки, е бил от сексуално естество. По думите им до настоящия момент срещу него не е била издавана заповед за издирване и задържане в Испания. Проверява се дали Тодоров пребивава легално в страната.

Както Plovdiv24.com писа, Стоян Тодоров, по неофициални данни, от Карлово, беше прострелян от испански полицай при опит да избегне задържането си. Вж: "Простреляният в испанския град Малага българин е от Карлово", 05 септември, 10:15.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).