Проведоха специализирана акция в Смолян срещу търговията с метали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:21 / 06.11.2010
748
Със заповед на директора на ОД МВР - Смолян за времето от 08.30ч. на 04.11.2010г. до 14.00ч. на 05.11.2010г. на територията на област Смолян се проведе специализирана полицейска операция за проверка спазването на законността при търговията с черни и цветни метали. В рамките на операцията са проверени общо 187 автомобила и 15 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. В проверените пунктове не са констатирани нарушения.

При извършена проверка в гр. Рудозем на товарен автомобил "БМВ", управляван от мъж от с. Сопотот, общ. Рудозем и с пътуващ в автомобила друг мъж от същото село, полицейските служители от РУП - Мадан установили, че в автомобила се превозват 127 кг (46 линейни метра) телефонен кабел. От проведените оперативно - издирвателни мероприятия е установено, че кабелът е собственост на "Виваком" и е откраднат от района на параклис "Св. Неделя" край Рудозем. По случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на проведената СПО са разкрити още две кражби:

Установени са извършителите на кражба на 44 кв.м. облицовъчна медна ламарина от парапетите и подпрозоречните пространства от източната и западната част на сградата на общината в гр. Смолян. Това са - А.К. /18-годишен/ от с. Долен, общ. Златоград, М.К. /18-годишен/ от с. Арда, общ. Смолян и двама непълнолетни - 15-годишен от гр. Рудозем и 16-годишен от с. Борино, общ. Девин.

Установени са и евентуалните извършители на кражба на 560 кг. мед, бронз и месинг от склад на девинска фирма - това са 15 лица от ромски произход. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).