Проверяват Беев заради високи цени на транспорта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:52 / 25.01.2007
1239
Ясно регламентирани цени за превозване на пътници и подобряване на качеството на услугата, предлагана от транспортната фирма” Транс авто”, собственост на бащата на депутата Фидел Беев, ще искат общинските съветници от Пазарджик. Предложението ще бъде внесено на следващото редовно заседание от създадената временна комисия към Общинския съвет във връзка с постъпили многобройни жалби за необосновани увеличения на билетите по междуградските линии от фирма “Трансавто”.

В анекс към договора, сключен между фирмата и община Пазарджик ще бъдат вписани като клаузи всички офертни решения, благодарение на които транспортната фирма преди 2 години спечели конкурса за обслужване на линиите.

Ако “Трансавто” откаже да подпише анекса, договорът ще бъде прекратен, каза за Дарик радио председателят на Общинския съвет в Пазарджик Тодор Попов.

От фирмата коментираха, че цените на билетите са вдигнати поради повишението на акциза на горивата и че това е съгласувано със Съюза на превозвачите.

Относно качеството на автомобилния парк и използването на автобуси “Чавдар”, които, по думите на пътниците „текат по време на дъжд”, управителят на Автогарата в Пазарджик Красимир Беев обясни, че единственият орган, който издава удостоверение за годност, е ДАИ и автобусите се движат с тяхно разрешение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).