Проверяват община Сопот за финансови злоупотреби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:10 / 11.10.2007
1027
Наличието на нарушения при извършване на ремонтите на 15 общински обекта в Сопот през 2006-та година проверява Икономическа полиция, съобщи председателят на Общинския съвет в града Христо Цолев. Проверката е разпоредена от Районната прокуратура в Карлово, след като временна комисия при местния парламент е проверила документацията за част от ремонтите.

Комисията е назначена от Общинския съвет на 12 април т.г. и е трябвало да излезе с отчет за дейността си до края на юни. Въпреки многото писма до досегашния кмет на общината Веселин Личев документацията за извършените ремонтни дейности да бъде предоставена на съветниците, те не я получили. Месеци по-късно общинските съветници успели да се доберат до документите за 6 от ремонтираните обекти. Оказало се, че изплатените от общинския бюджет средства за ремонти са в пъти повече, в сравнение с вложените. Разликите между за реалните разходи и парите, отпуснати от общината са общо 55021 лв., заяви Цолев. Резултатите от проверката на временната комисия сочат, че ремонтните дейности са извършвани с некачествени суровини, а в много случаи по документи са закупени материали, които в действителност липсват.

Констатациите от проверката на общинската комисия са изпратени и в Главна прокуратура, парламентарната комисия за борба с корупцията и антикорупционната комисия към Министерски съвет.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).