Първа българо-гръцка туристическа борса ще се проведе в Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:51 / 01.10.2007
1643
Първа българо-гръцка контактна туристическа борса ще се проведе в Смолян от 10 до 12 октомври. Мотото е "Туризъм в Родопите - заедно от двете страни на границата", съобщи Георги Пампоров, председател на Регионалната туристическа организация.

Очаква се за борсата да пристигне група от около 30 души от Гърция. Засега участие са потвърдили представители на туристическия бранш и различни организации от Драма, Кавала и Ксанти. Очаква се потвърждение и от Комотини. От българска страна на борсата най-силно присъствие ще имат местни хотелиери от Пампорово. Свои щандове ще имат и софийски туроператори, агенции и хотелиери от Черноморието. Очаква се борсата да бъде открита от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Той ще участва и в първото пленарно заседание от кръглата маса, която ще се проведе в рамките на туристическата борса. Организатори на събитието са РТА "Родопи", съюзът на местните власти в ксанти, филиалът на ПУ в Смолян, националните туристически асоциации и Държавната агенция по туризъм. Борсата се финансира по проект по програма ФАР - ТГС.

За първи път, съвместно с Дирекция "Бюро по труда" ще се проведе и трудова борса, където работодатели в туризма ще набират персонал. Сред по-интересните акценти в тридневната програма е презентация на първия етап от мегапроекта СТЦ "Перелик".



Източник: радио "Фокус" - Смолян

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).