ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Първото евросело Калугерово ще има и евроопаковка!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:02 / 30.11.2006Коментари (3)1264
Кметството в пазарджишкото село Калугерово ще бъде опаковано с европейския флаг в чест на приемането на страната ни в Европейския съюз, съобщи кметът Сергей Вачев. На сградата ще бъде поставен и електронен часовник, който ще отброява последните часове преди важната за България дата първи януари, която ще ни превърне в част от голямото европейско семейство, добави Вачев. Точно в полунощ калугеровци ще посрещнат присъединяването с голямо светлинно шоу в центъра на селището. В навечерието на първи януари фасадата на къщата на кмета ще бъде боядисана с цветовете на българското и европейското знаме с общ размер три на четири метра. Лично кметът ще се заеме с пребоядисването на дома си. 30 къщи в селото ще бъдат маркирани с табели "евродом". Комисия, определена със заповед на кмета, прави оглед на къщите в селото. Задължително изискване е домът да има красив външен вид, вътрешни санитарни възли, добре поддържана декоративна градина и чист тротоар. В с. Калугерово, община Лесичово, живеят над 2000 души. На 26 април 2005 година, в чест на подписването на договора за присъединяване на България към Европейския съюз, жителите на Калугерово го обявиха за първото българско евросело. Това е упоменато и на входните табели на населеното място. Информацията е на радио Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.12.2006 г.
0
 
 
Е нека тогава всички да си боядисаме къщите с европейското знаме. Хубаво приеха ни в евросъюза и какво. С такива инициятиви нищо не се постига освен вдигане на шум около името на кмета. Ако искам къщата да ми е неугледна то това си е моя работа. Ако искам да я боядисам също. Обаче за мен това е само лизане на задници. Ивинете за израза. И как точно им дава самочувствие? А вземи попътувай малко и виж дали навсякъде са само красиви къщи. Ама не в париж например а в селските им райони. Е защо пък ние на Балканите да не ги разбираме нещата. Защо трябва все отвън да се учим. Това твоето не е ли негативно мислене? В Полша например с влизането в Европейския съюз сигурно всички села са си измазали къщите с цветовете на европейското знаме. А и наистина според теб кой ще плати за измазването на къщата на кмета?
4000
на 30.11.2006 г.
0
 
 
И кое му е тъпото? Това, че някой се опитва да даде самочувствие на хората в едно село? Или това, че същият този някой ги кара да обърнат внимание на занемарените си къщи и улици. Едва ли в целия свят има по-грозни и неугледни къщи, дворове и улици от тези в българските села. Иначе вътре всеки ще те шашне с мозайки и позлатени мебели, но не може да си измаже къщата. Важното обаче е да се мисли негативно и за това дали някой ще се нагуши, нали? Ех, никой не ги разбера нещата по света колкото ние на Балканите, а?
Aнонимен
на 30.11.2006 г.
0
 
 
По-голяма тъпотия не съм чувал. Кмета трябва доста да се нагуши от тая работа. И да поизхарчи общински пари.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: