Пътната обстановка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:36 / 31.12.2004
756
Единственият затворен път в Пловдивска област е проходът Троян - Кърнаре, съобщават от "Пътна полиция". Всички автомобили, които ще пътуват до Пампорово или ще преминават през Петрохан и Превала, трябва да са с вериги без ремаркета и полуремаркета. Ако предприемате по-далечно пътуване, имайте предвид, че поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в районите на Омуртаг и Котел, а от 50-100 м - прохода Петрохан, Телиш и Русенски регион.
В Смолянска област продължава да е затворен за товарни автомобили и автобуси пътят за селата Кестен – Жребово. Напълно затворен е пътя Неделино – Бял извор поради свлачище. Поради паднали камъни са въведени ограничения по пътя Девин - Тешел. активизирани свлачища има в районите на пътищата с. Широка лъка – с. Гела, Пловдивци – Корита – Мочура, в селата Тънка бара, Козарка, Чепинци, в района на сметището в Рудозем.
В районите на Пампорово и Златоград пътищата са разчистени, обстановката е подходяща за туризъм.
До 6 февруари 2005 г. служителите на “Пътна полиция”-КАТ няма да санкционират водачите на МПС, които шофират без винетни стикери по пътната мрежа, информират от ДНСП. Този гратисен период е определен от Изпълнителна агенция “Пътища” заради необходимото технологично време за разработване на дистрибуторска мрежа в страната за въвеждане на винетната система. От 1 януари обаче пътните полицаи ще напомнят на шофьорите за необходимостта от закупуването на винетките. Ще бъде засилен контролът и по носенето и притежаването на задължителните документи при управление на МПС, като особено внимание ще се обръща на сключената застраховка “Гражданска отговорност”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).