Пътуващата информационна изложба на ЕС "Европа на колела" пристига в Чепеларе

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:18 / 28.08.2005
1558
Пътуващата информационна изложба на ЕС "Европа на колела" пристига в Чепеларе. Изложбата ще отвори врати днес в 15 ч. на площада в град Чепеларе. Официалната част с участие на балетна формация "Ритъм", детски състав за народни танци "Евридика" и Битова група за народни песни ще започне в 18 ч. Изложбата е подредена в пъстър камион, изрисуван със символите на Европейския съюз. Гражданите и гостите на града могат да разгледат изложба с фотоси на различни европейски градове и да гледат филма "Знаците край пътя", представящ успешни практики от проекти, финансирани по европейски програми. Посетителите ще получат материали за Европейския съюз, неговите институции, програми и история, както и за процеса на евроинтеграция на България.

На площада до изложбата в 19 ч. ще започне дискусия, в която експерти по евроинтеграцията ще отговорят на всички въпроси на гражданите, свързани с приемането на България в ЕС, съобщиха организаторите.

За най-малките гости на изложбата се организира конкурс за детски рисунки на тема "Моята европейска приказка" и игра с въпроси за Европейския съюз, като всеки правилен отговор ще получи награда. Пътуващата информационна изложба на Европейския съюз "Европа на колела" ще посети 30 български града в периода юли - септември 2005 г. Инициативата има за цел да разшири познанията на местната общественост за Европейския съюз, процеса на евроинтеграция и пътя на България към пълноправно членство. Информацията е на радио Фокус – Смолян.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).