Пътят за Пампорово - готов преди зимата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:47 / 03.10.2005
795
Пътят към курортния ски-център Пампорово ще бъде ремонтиран преди началото на зимния сезон, пише днес в. "Сега". Това увери строителният министър Асен Гагаузов. На повече от 10 места шосето Пловдив-Чепеларе-Пампорово-Смолян е пропаднало след проливните дъждове. На места с ниска видимост е останала само едната лента от платното, което създава рискове от катастрофи. "Ремонтът се забави, тъй като имаше проблеми в държавната компания "Публични инвестиционни проекти", която осигурява около 9 млн. лв. за района. Нямаше готови проекти и затова досега не се отпускаха парите", обясни министърът. Той обеща, че укрепването на пътя ще започне до броени дни.

В събота регионалният министър Асен Гагаузов направи първа копка на нов жилищен комплекс от затворен тип, който ще бъде построен в Пампорово до 2008 г. Една част от него обаче ще е готова до средата на 2007-а, обясниха инвеститорите от фирма "Булгаре дивелъпмънт". Те ще вложат в проекта 20 млн. евро.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).