РИОКОЗ Пазарджик проверява за остеопороза на работното място

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:39 / 20.10.2005
1120
Днес е Световният ден за борба с остеопорозата. Според Световната здравна организация тази болест е вторият по значимост след сърдечносъдовите заболявания глобален проблем на здравеопазването.

Остеопорозата е заболяване, при което се намалява плътността и качеството на костта и се увеличава рискът от фрактури, особено в областта на гръбнака, китката и бедрото.

Под мотото “Живот без остеопороза” РИОКОЗ Пазарджик извърши 180 профилактични прегледа на работното място. Остеодензитометричните изследвания бяха направени на работници и служители от 3 производствени фирми в Панагюрище и Пазарджик и в МБАЛ – Панагюрище. Новооткрити бяха 15 случаи на засегнати от остеопороза, които се нуждаят от незабавно лечение. Болните бяха насочени към семейните лекари за направление и консултация със специалисти /ендокринолог, гинеколог или ортопед/.

273-ма души попълниха Едноминутния тест за оценка на личния риск от остеопороза.

В България най-засегнати са хората на възраст 65-70 г. – 34,4%, следвани от 60-64- годишните – 23,1%. Придържането към здравословен начин на живот гарантира добра защита от остеопороза.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).