Разбита нарколаборатория за синтетични наркотици в Карлово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:28 / 14.01.2005
901
Незаконна лаборатория за производство на амфетамин разкриха в Карлово спецполицаите от НСБОП съвместно с колегите им от местното РПУ, съобщи пресцентърът на МВР. Операцията е наблюдавана от магистрати от Пловдивската окръжна прокуратура и проведена под ръководството на главния секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.
В 1 часа след полунощ антимафиотите атакували къща в града. Там те открили съоръжения за производството на синтетични наркотици. Процесът на синтез е започнал малко преди в помещението да влязат униформените. Край химическите инсталации са задържани двама 45-годишни мъже – българин и холандец. Чужденецът пребивавал временно у нас. Проверка в полицейското му досие показва, че през 2002 година той е изтърпявал присъда в страната си за производство на наркотици.
На място са открити оборудване и стъклария, необходими за производството на амфетамин. С намерените прекурсори и химикали би могло да се синтезират около 10 килограма таблети от наркотика.
Експертите предполагат, че дрогата, която трябвало да бъде произведена, е предназначена за пазара на Западна Европа.
Срещу двамата задържани е образувано следствено дело.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).