Рекордно количество контрабандно злато задържаха на Капитан Андреево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:28 / 09.11.2004
532
26,500 кг злато във вид на накити за повече от половин милион лева задържаха тази нощ служители от митнически пункт Капитан Андреево. За последните три години, това е най-голямото количество злато, залавяно на този пункт, съобщиха от Агенция Митници.
Недекларираните бижутата, повечето синджири и медальони, са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ по маршрут Турция - Румъния. Били са разпределени в 20 пакета с неправилна форма, увити в кафяво тиксо и напъхани в два сака. Чантите били укрити зад седалките в шофьорската кабина.
Според експертната оценка на вещо лице, задържаните изделия са златни. Тъй като металът има по-червеникав цвят, може да се предполага, че пратката е предназначена и за руския пазар.
На шофьора, турски гражданин, с инициали С.С, на 27 години, е съставен акт за валутно нарушение. Контрабандната стока е задържана.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).