Ремонтират 5 жилищни блока и пешеходния мост към парк "Острова" в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:25 / 09.10.2007
1112
До края на седмицата ще започнат ремонтите на покривите на 5 жилищни блока в Пазарджик, съобщи на пресконференция директоът на Дирекция "Териториално и селищно устройство" инж. До края на седмицата ще започнат ремонтите на покривите на 5 жилищни блока в Пазарджик, съобщи на пресконференция директоът на Дирекция "Териториално и селищно устройство" инж. Васил Попов, предаде репортер на радио "Фокус" - Пазарджик. Два от блоковете са в ромския квартал на улица “Спартак”, а останалите 3 на улица ”Пловдивска”. "Избрани са точно тези блокове, защото те са с най-голямо общинско участие и с най-лоша покривна конструкция", поясни инж. Попов. Сумата отделена за тези ремонти е 78 243 лева. Изпълнителят е “Ели 25” ЕООД.
Предстои и възстановяването на пешеходния мост към парк ”Острова”. В момента се извършват подготвителните работи, тъй като мостът трябва да се разруши изцяло и да се изгради наново.

На Областното пътно управление през тази година са отпуснати средства за проектирането на ремонта на моста на Марица. "Участието на общината в този проект ще бъде в изпълнението и част от финансирането на проекта. Наше задължение най-вероятно ще бъдат тротоарите, парапетите на моста и настилката. Вече сме дали принципно съгласие да участваме, но досега от там не са ни потърсили", заяви Васил Попов, предаде репортер на радио "Фокус" - Пазарджик.

Два от блоковете са в ромския квартал на улица "Спартак", а останалите 3 на улица "Пловдивска". "Избрани са точно тези блокове, защото те са с най-голямо общинско участие и с най-лоша покривна конструкция", поясни инж. Попов. Сумата отделена за тези ремонти е 78 243 лева. Изпълнителят е "Ели 25" ЕООД.

Предстои и възстановяването на пешеходния мост към парк "Острова". В момента се извършват подготвителните работи, тъй като мостът трябва да се разруши изцяло и да се изгради наново.

На Областното пътно управление през тази година са отпуснати средства за проектирането на ремонта на моста на Марица. "Участието на общината в този проект ще бъде в изпълнението и част от финансирането на проекта. Наше задължение най-вероятно ще бъдат тротоарите, парапетите на моста и настилката. Вече сме дали принципно съгласие да участваме, но досега от там не са ни потърсили", заяви Васил Попов.



Източник: радио "Фокус" - Пазарджик

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).