Републиканско състезание по приложно колоездене в Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:40 / 22.10.2004
1916
В Смолян ще се проведе Осмото Републиканско състезание “Младежи за безопасност на движението”. Отборът на звездите от Европейския шампионат ще застане срещу призьорите по приложно колоездене с ученици до 14 годишна възраст от Републиканския шампионат за 2004г.
Стартът е в неделя (24 октомври) от 10.00 часа на Амфитеатъра на новия център в Смолян.
Организатори са Община Смолян, Национално движение по приложно колоездене, Съюза на българските автомобилисти, Министерство на образованието и науката, КАТ-“Пътна полиция” и Български червен кръст. Това е последното състезание по приложно колоездене за 2004г. с учениците от 10-14 годишна възраст и е неразделна част от учебно-възпитателната работа с деца по проблемите на безопасността и културата на движението, съобщиха от общината.
В състезанието участват : отборът на звездите от 19-ия Европейски шампионат в Прага; Националният отбор на България, класирал се на второ място; отборите, класирали се на първо и второ място в Републиканския шампионат за 2004г.; общините Ловеч и Силистра и сборен отбор от община Смолян, в който са включени 10 участници.
Състезанието се състои от две части : теоретическа - с въпроси от Закона за движение по пътищата и неговото приложение и практическа - управление на велосипед в площадка с препятствия. Целта на състезанието е да се покаже нивото на подготовка на учениците по безопасност на движение и да се масовизира участието на учениците в тази насока.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).