Родилка се размина на косъм от смъртта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 22.12.2006
1605
21-годишна родилка се размина на косъм от смъртта, а смолянските лекари се борят вече 10 дни за живота й. Елмира Ч. от рудоземското село Витина била докарана от местната болница в Смолян в много тежко състояние, заради което РЦЗ започна проверка по случая.

Младата жена е приета на 6 декември в МБАЛ-Рудозем за раждане, тя е с кръвна група резус-фактор отрицателен, а на 7-ми е извършено планирано цезарово сечение. На 8 декември след обяд започнало вливане на кръв и плазма. От 9 декември обаче тя е с болки и не може да уринира, заради което спешно е откаран в смолянската болница. Повече от седмица тя е на хемодиализа. Съмненията и в Смолян, и в Рудозем, че има нещо нередно в кръвопреливането. Според шефа на Трансфузионния център в Смолян д-р Васил Френкев изписаната на 8 декември -петък кръв е редовна, но анализът от върнатите в Смолян сакове са показали хемолиза - частично разрушение на част от еритроцитите. Което е могло да стане при недобро съхранение на кръвта или ненормално според процедурите затопляне, което трябва да стане до родилката -при нейната телесна температура, преди да й бъде прелята кръвта.

Шефът на смолянската болница д-р Антон Лалов свиква спешно лечебно-консултантска комисия от специалисти, които да си кажат думата. Според голяма част от тях, тежкото състояние на младата жена е плод на остра кръвозагуба по време на операцията. Жената обаче вече се възстановява. Информацията е на вестник "Монитор".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).