Родопите честват 95 години от Освобождението си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:45 / 21.10.2007
1448
Днес ще се отбележи 95-годишнината от Балканската война и Освобождението на Родопите и празника на Смолян. В 12.30 часа от кв. Устово ще тръгне туристически поход "По стъпките на 21-и пехотен полк", който ще завърши при паметника - костница на връх Средногорец. Там в 16.30 часа ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете на родопската Шипка и Освобождението на Родопите. След поднасяне на венци и цветя тържественото честване ще продължи в Смолян.

В Родопския драматичен театър в 17.30 часа ще бъде представен спектакълът на шоуто на Нешка Робева "Арамии". В 18.30 часа ще бъде поклонението пред паметника на полк. Владимир Серафимов на Новия център. Там смолянчани и гостите на града ще станат свидетели на зрелищен военен парад. Специално за тържествата в Смолян за първи път представителната национална гвардейска част ще излезе в пълния си състав извън столицата, съобщи временон изпълняващия длъжността кмет Румяна Янчевска. 230 гвардейци ще маршируват по булевард "България". Те ще се включат в тържествената заря - проверка, заедно с 43-членния гвардейски оркестър, а след това ще представят шоу - спектакъла "Искри". За честванията пристига и Ансамбълът на Българската армия, който в 20 часа ще изнесе тържествен концерт. Празничната вечер ще продължи с народно веселие с формация "Родопски солисти.



Източник: р. "Фокус"- Смолян

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).