Родопските общини протестират срещу намаляване на бройките по програмата за заетост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:15 / 31.12.2004
2136
Заради намаляването на бройките по програмата “От социални помощи към заетост” Управителният съвет на Асоциацията на родопските общини изпрати протестна декларация до министър-председателя Симеон Сакскобургготски, до всички държавни институции и народни представители. В асоциацията членуват 22 общини от четири области на България – Смолян, Кърджали, Пазарджик и Пловдив. Според кметовете на родопските общини драстичното намаляване на обявените бройки в някои случаи ще доведе до преустановяване на дейността на програмата “От социални помощи към заетост”, в други ще предизвика напрежение.
Общинските ръководства възразяват срещу ликвидирането на общинското участие в програмата за 2005 година, без да са информирани предварително за това и без съгласуване с компетентните органи за местно самоуправление. Кметовете се тревожат, че на 1 януари всички ангажирани с програмата ще останат на улицата.
За област Смолян вместо заявените 389 работни места са одобрени само 15. Това са опити да бъдат изолирани местните власти от решаването на проблема с местно значение – смятат кметовете от Асоциацията на родопските общини и настояват за незабавно преразглеждане на решението, съобщи Focus news, цитирайки информация на БВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).