Романът "Градината на Всевишния" бе представен пред карловската публика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:13 / 17.07.2013
1765
В Камерната зала на "НЧ Васил Левски - 1961" бе представен новият български, исторически роман на Светослав Цветков - "Градината на Всевишния". Актьори от карловския самодеен театър "Елена Снежина" прочетоха пред публиката откъси от книгата му, описваща времето преди падането на България под турско робство. 

Светослав Цветков е роден в Карлово през 1940 г., член е на Съюза на българските журналисти от 1968г. Завършва карловската гимназия "Васил Левски", после служи във ВВС. Автор е на пиеси, документални филми и множество статии и есета. Носител на Наградата на гр. Карлово през 2007 г. "Градината на Всевишния" е втората книга на автора след сборника разкази "Белият двор" от 2004 г. 

Представянето на романа е част от мероприятията по повод 176 години от рождението на Васил Левски организирани от Община Карлово, Национален музей "Васил Левски" и Общинска библиотека. Авторът изказа специални благодарности към кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов и към всички организатори за предоставената възможност романа да бъде представен пред карловската публика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).