Румяна Михайлова: Синдикатите ще осигурят колективно договаряне с вътрешен кодекс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:46 / 03.09.2007
940
195 са организациите на КНСБ в Смолянски регион и в тях членуват 8020 служители и работници, съобщи за радио "Фокус" - Смолян Румяна Михайлова, председател на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Смолян. Преобладават синдикалните членове в образованието, следвани от тези в държавните учреждения.

В момента тече анкетиране, за да се преброят членовете на КНСБ в икономическия сектор, до края на септември 2007 г. ще бъдат оповестени резултатите. "За съжаление частният сектор не е синдикализиран добре, защото работещите там се страхуват, а работодателите все още нямат европейското мислене, за да знаят, че развитието на фирмата и производството в нея може да бъде не само ангажимент на работодателя, а обща цел и политика и на целия колектив", смята Румяна Михайлова.

Със създаването на синдикални организации колективното договаряне ще стане вътрешен кодекс - задължителен и за работниците, и за работодателя. Такава е европейската практика, според Михайлова, и това е бъдещето на синдиката.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).