Село на 7 минути от Пловдив расте с бесни темпове, кметицата притеснена

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
11:35 / 27.06.2024
13442
Още едно село расте с бесни темпове. Това е Марково. Съобщи го в интервю за Plovdiv24.bg кметът на селото Десислава Терзиева.

"Селото се разраства постоянно. Страшно много, с бесни темпове расте селото, което мен ме притеснява, честно казано. Защото, всеки нормален човек знае, че когато не е предвидена инфраструктура, и каквото й да е, за толкова много хора, неминуемо това ще доведе проблеми, които започват да се индикират вече", обясни Терзиева.

"В село Марково прииждат много млади хора, то става все по-желано място, което е чудесно от една страна, но е и притеснително с оглед на това, че ние трябва да отговорим на изискванията на хората и техните потребности", добави кметът.

Хубавите новини са, че Министерството на образованието отпусна по програма за реконструкция на училища и детски градини в страната средства, като два от одобрените проекти са за село Марково.

"Единият е за разширяване на детската градина, другият за разширяване на училището, защото сме едно от най-бързо развиващите се населени места в България от малък тип. А община "Родопи" е на първо място по механичен прираст на населението. За едно село, каквото е Марково, все пак да не забравяме, на места, където се затварят учебни заведения, обезлюдяват, тук има много деца, младежи, подрастващи и за наше щастие учебните заведения стават все по-малко и по-малко", уточни Десислава Терзиева.

Средствата са отпуснати вече. Сега се изготвят проектите. Предстои обявяване на обществените поръчки и всичко останало по надлежния законов ред. 

Иначе селото отбеляза своят празник на 24 юни, на "Свети дух", с много веселба, както винаги. Незабравимите спомени от празнуващи хора на мегдана са запечатани в снимки, които можете да разгледате в галерията.

Виж коментарите (2)

Още по темата (151):
28.06.2024 Добра новина за младите хора в Белащица
25.06.2024 Кметът на село, което е на 6 минути от Пловдив: Районът расте главоломно, ще стане страшно!
28.05.2024 Шест пловдивски села ще имат нови улици
07.05.2024 Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство и е първа по прираст
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
Още новини от Регионални новини:
Голям пожар до газоразпределителна станция край Пловдив
ЧСИ продава "златен" имот за 1 млн. лв., предназначен за болница ...
Искат възстановяване на ракетна площадка за борба с градушките в ...
Кметицата на пловдивския Бевърли Хилс: За разлика от другите насе...
Пожар край Пловдив, екипите са на място!
Тотал щета след пожара в едно от най-близките до Пловдив села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).