Селски кметове не са почивали и за ден по време на мандата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:23 / 03.11.2010
1145
Селски кметове от община Пазарджик не са почивали и за ден по време на мандата си. Други пък събрали отпуски и от предишните си четиригодишни управленски периоди. Това показва справка, предоставена от общинската администрация в Пазарджик по повод неизползвани почивки на служителите.
Рекордьор сред колегите си е кметът на Говедаре Йордан Бакърджиев. Той не е ползвал нито ден за периода 2007-2010 година. Освен това е запазил и 119 дни от предишния мандат, а като цяло полагащата му се почивка е 239 дни. На практика това означава, че Бакърджиев спокойно може да не стъпва в кметството до края на мандата си, ако реши да се възползва от правата си.

Подобно е отпускарското дередже и на Ненко Дачев от Росен, който има в запас 120 дни от този мандат и още 95 от предишния. С останали дни от предишни управления са и Георги Цонев от Драгор и Димитър Димитров от Ляхово. Сред рекордьорите са и три дами - Величка Георгиева от Априлци, Димитрия Цокинова от Сарая и кметицата на Цар Асен Антоанета Георгиева. Повечето от кметовете са започнали да "чистят" от отпуската за 2010 година, която гори, ако не бъде ползвана до Нова година, а за следващата могат да се прехвърлят най-много 10 дни, гласи новата промяна в трудовия кодекс.

На обратния полюс е черногорският кмет Емил Захариев, който има само 15 неизползвани дни. Сред най-сериозните привърженици на отдиха са Ангел Налбантски от Паталеница, Стоян Кузев от Юнаците, Васил Методиев от Алеко Константиново и Ненко Гьозев от Ивайло. Към кметовете няма натиск да чистят отпуски, защото присъствието им в кметствата е наложително, коментираха проблема от кабинета на Тодор Попов.

Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).