Шофьори ще съдят общината в Пазарджик за мръсни светофари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:28 / 10.03.2005
1636
Шофьори заплашват да съдят общината заради мръсни светофари. Цветът на мигащите устройства почти не се различава. Нереално отразена зелена светлина стана причина за сблъсък между такси и микробус на бул. "Христо Ботев". Шофьорът на жълтата кола Иван Николов е категоричен, че ще търси правата си в съдебната зала. Мой колега се размина на косъм от удар с камион на бул. "Бенковски" по същата причина, разказа Николов, който има 20-годишен стаж зад волана, съобщава в-к "Стандарт".
Много от светофарите в Пазарджик, особено тези по оживените булеварди, са силно замърсени с оловни напластявания и крият опасност за водачите, потвърдиха и от КАТ. Пътните полицаи вече са алармирали общинското ръководство, че е необходима спешна смяна на сигналните стъкла. При определени атмосферни условия оловото върху светещите устройства заблуждава водачите и предизвиква катастрофи, признаха от КАТ. Според специалисти ставало дума за ефекта, наречен "фантом". При него светлината от фаровете, уличните лампи или слънцето се отразява и създава усещането, че светофарът дава сигнал.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).