Сигнал: Старици тормозят "пришълци" в село

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
14:31 / 07.06.2024
12931
Две възрастни жителки на село Кочево, община Садово, тормозят съседите си без основателна причина, сигнализира читател на Plovdiv24.bg

Преди повече от 10 години пловдивска лекарка си купила имот в селото. В овощната градина бил изграден навес и жената подала документи за узаконяване. Тогавашният главен архитект на общината издава скица на постройката. В последствие се оказва, че в официалния кадастър навесът не съществува.

Това станало повод двете съседки на лекарката да започнат масирана атака срещу нея и непрекъснато подавали сигнали в общината. Стигнало се дори до там, че едната направила опит да запали постройка в кайсиевата градина и била глобена с 500 лева. 

Обектът на междусъседския спор е плевня с площ около 30 квадрата, в която се съхранява селскостопански инвентар. В същото време едната съседка вдигнала масивна сграда от 400 квадрата без строителни документи. Преди две години институциите били сезирани за незаконното строителство, но без резултат. Другата комшийка пък циментирала на тротоара пред дома си постройки, но и спрямо нея не били предприети административни действия. 

Причина за лошото отношение на жените и репресиите е фактът, че лекарката и синът й не са местни жители.

"Това са две луди бабички, на 75-80 години. Едната е бившата кметица на селото, а другата е нейна приятелка. Имат някакви връзки с общината, за да не се  извършват никакви действия за техните незаконни постройки, а срещу нас се упражняват всякакъв вид репресии. Бившата кметица участва и в някаква схема" - разказа синът на потърпевшата. Семейството е наело адвокат, за да защити интересите си.

Редакцията на Plovdiv24.bg е готова да публикува гледната точка и на другата страна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...
Казаха колко време за реакция са имали загиналите пилоти
Патриарх Даниил отправи съболезнования към семействата на загинал...
Намериха черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет...
Кметът на Кричим отправи официално предложение до кмета на Пловди...
Двама шофьори са в болница след челен сблъсък край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).