ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Скандални сцени пред най-известното заведение на Бачковския манастир
Автор: Диана Бикова 20:08 / 06.06.2022Коментари (6)47848
© Plovdiv24.bg
Собственикът на култовия ресторант "Водопада" до Бачковския манастир е бил ограбен, съобщи за Plovdiv24.bg самият потърпевш. Георги Паунов заяви, че  посред бял ден, пред очите на туристи, му откраднали фризери, хладилник и сергии. Вещите били натоварени на бус и откарани в посока към Бачковския манастир. Твърди, че единият от извършителите на кражбата е секретарят на светата обител Васил Апостолов, който беше депутат от ИТН в 46 НС за няколко месеца миналата година. Според потърпевшия, кражбата е поръчана от игумена на Бачковския манастир. Ето какво разказа Георги Паунов:

"Миналия понеделник ми звънна моя служителка и ми каза, че рано сутринта секретарят Васил Апостолов, неговият чичо Любомир Апостолов, братовчед му Мариян Апостолов, приятелката на Мариян... все Апостолови, организирана престъпна група направо дошли, разбивали и товарели на камионче. Веднага тръгнах натам и по пътя звъннах на 112. Дойде полицията и им каза да спрат, но те не спряха. Всичко изнесоха по посока манастира.

Взеха ми една сладолед машина с желязна конструкция, която покрива витрината, една витрина за безалкохолно и една за бира, хладилник-фризер, три маси сергии. Имам записи, от които се вижда кой ги върши тези неща. Това е секретарят на манастира Васил Апастолов, който беше два месеца депутат от "Има такъв народ". Кандидат депутат беше и неговият чичо Любомир Апостолов. Не знам къде са отнесли моята собственост. Полицията им направи някакъв акт, но ни вест, ни кост. 

В събота ми взеха и едни ограничители, към 900 лв. струват. Тоя същия Васил, той е организаторът на всичко. Той казва: "Никой нищо не може да ни направи, каквото кажем - това правим". 

Аз имам нотариален акт за ресторант "Водопада", с вписана скица, в който влиза и тротоарът, около 140-170 кв.м. Този нотариален акт е съставен, когато имотът е закупен през 2005 г. През 2018 г. те (б.а. - ръководството на Бачковския манастир) си правят констативен нотариален акт чрез нотариус, не е имало никаква покупко-продажба, но включват и моя тротоар. Заради това искат да ме махнат.

Аз съм завел дело и те, както и общината, са уведомени за това и не би трябвало никакви действия да се предприемат, те го знаят това. Между другото, утре ни е делото в Районния съд в Асеновград. Постоянно повтарят: "Всичко ще ти вземем, нищо няма да ти остане, даже ще те махнем оттук, и градината на ресторанта ще ти вземем...". Всичко това е под ръководството на игумена на първо място и след това - на секретаря. Той (б.а. - секретарят Васил Апостолов) е председател на организацията "Има такъв народ" в Асеновград. Срам и позор! 

В този нотариален акт от 2018 г. влиза стар републикански път, присвоен по най-бандитски начин от управата на Бачковския манастир, и още един имот, общински. Забележете за какви кражби става въпрос от страна на манастира! Кражби! Как беше, имотната мафия... Този имот се води общински в момента, аз съм проверявал. 

С делото обжалвам техния констативен нотариален акт за моята част, която ми е ограбена. Аз имам разрешение от общината, скица, всичко е абсолютно законно. Всичко разбиват, грабят, вижда се на клиповете, без да им пука. Войната в Украйна да беше тука - нямаше да е така. И то духовни лица! Оттук нататък не знам, направо се отчайвам.".

От пресцентъра на полицията коментираха пред Plovdiv24.bg, че служители на реда са викани два пъти - на 1 и на 4 юни, да вземат отношение по повод спора между собственика на ресторанта и манастирската управа. На 1 юни се отзовали на сигнал, че на "Водопада" им липсват мобилни търговски витрини, които са били преместени от служители на манастира в изпълнение на заповед на кмета на Асеновград да се разчисти зоната. По случая има проверка и е уведомена прокуратурата. На 4 юни полицията се отзовала по повод спор между хората, които събират паркинг таксите. И двете страни са предупредени да не се саморазправят. Материалите вероятно ще бъдат приобщени към предната проверка.



Още по темата: общо новини по темата: 3
05.07.2024 »
14.08.2022 »
16.08.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Свобода и свободия са две различни неща!
на 07.06.2022 г.
0
 
 
Само в България идва полиция, а крадците продължават да си крадат все едно нищо не е станало... А за "Божиите хора" , направо не ми се коментира, убиват вярата на цял един народ, всеки ги знае какви крадци и хомосексуалисти са дори, ама тръгнали да проповядват Христос, православната църква е сатанинска, да не говорим за нашия пловдивски палячо Николай, но Господ го има и гневът Му ще падне върху тях, няма да останат ненаказани!
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 07.06.2022 г.
0
 
 
Този хаос не ме учудва. Асеновград винаги е бил управляван доста зле и се краде много. Щом в самия град е леш какво остава за околността! Манастирите, с малки изключения, отдавна вече не са божи места. Там е пълно с алчни гадини и педер...и.
0
 
 
Там мисля, че имаше спорове за пътя, паркинга и какво ли още не. Със сигурност знае защо са ги вдигнали...
0
 
 
Не паркирайте на долния паркинг, качвайте се на новия манастирски / 1 000 парко места/
+3
 
 
Боклуци мръсни...това трябва да е духавно място,а смърди на кебаб,алчни търговци,нагли помяри...
0
 
 
БГ действителност в действие...Да не можеш да решиш , да се застреляш ли , да се хвърлиш от високо и тн.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Задържаха Джейхан Ибрямов по разследване за купуване на гласове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: