Собствениците на разрушени домове сами ще ги поправят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:51 / 19.08.2005
1061
Народната представителка от НДСВ Петя Гегова за втори път се срещна с кметовете на пострадалите от наводненията общини в Пазарджишка област, на която присъства и областният управител Иван Димитров. Домакин на срещата бе и. д. кмета на Белово Александър Радулов. За PA media Петя Гегова посочи, че в ситуацията, в която изпаднаха четирите общини от област Пазарджик, всеки би трябвало да се ангажира с помощ, каквато може, тъй като се отнася преди всичко до състрадание и съпричастност към нашите съграждани.
В България има немалко организации, които са работили, познават добре обстановката, държавата не би могла да се справи самостоятелно с никаква ситуация, ако няма съдействието на както на местните власти, така и съпричастност на всеки един гражданин. Точно в такъв момент се отзовават и външните организации, които работят в страната. Една такава организация е “Кеър – България”. Въпреки че държавата отдели немалко средства, тя е недостатъчна, затова направихме срещата с кметовете на 4-те общини, днес се включи и представител на община Септември, за да се каже какво допълнително е необходимо на пострадалите семейства.

Помощта, която може да се потърси, и ще търсим от “Кеър – България”, това е във вид на подсигуряване на заявените от общините бройки постелъчно бельо, завивки, лекарства, храни, дезинфектанти и др., уточни Гегова и добави, че втората група е по-важната. Това е възможността “Кеър” да подпомогне възстановяването на домовете на засегнатите лица. Но за това е необходимо участието на общините и гражданите. Тя съобщи, че всеки от кметовете в двете срещи е изявил желание и готовност да бъдат организирани процедурите по предоставяне на терени общинска собственост и да осигурят изграждането на постаменти и инфраструктурата на сглобяемите къщички. Това ще бъде участието на общината, то ще бъде остойностено. Народната представителка посочи, че собствениците на разрушените домове също биха могли да се включат със свой доброволен труд, така че в най-кратки срокове да бъдат осигурени нормални места за живеене за семействата, които са загубили своите домове. Информацията е на pa-media.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).