ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Специална серия от анасонлийка "Едно време" пусна “Дестилерия “Карлово” | ||||||
| ||||||
Бутикова серия от 10 000 бутилки анасонлийка “Едно време” пусна на пазара “Дестилерия “Карлово”. Средната продажната цена на напитката в търговската мрежа е около 13.80 лв. В момента ракията се предлага във веригите магазини “Елемаг” и Cheers в София, както и в редица реномирани ресторанти в столицата и в Пловдив. Близките планове на производителите са анасонлийка “Едно време” да намери своята пазарна ниша и в големите курорти. Анасонлийка “Едно време” беше представена официално на специална дегустация, водена от Михайл Марковски, вицепрезидент на Българската асоциация на сомелиерите. Събитието се състоя в едноименния ресторант “Едно време” в град Карлово. Анасонлийка “Едно време” съдържа грозде, наложено с ябълки “Айвания” (рядък, стар, подбалкански сорт), лук от Ямболско, акациев балкански мед от Карлово и Калофер. За производството на анасонлийка “Едно време” се използват и анасонови семена от Югоизточна България (Първомайски регион). Именно заради това, начинът на производство на напитката се е запазил непроменен години наред - като естествен продукт анасонът запазва уникалния си аромат и вкус само ако се комбинира с други естествени природни продукти. Тайната на вкуса на анасонлийка “Едно време” е в пропорцията на отделните елементи, която се предава през поколенията вече над 200 години. Анасонлийка “Едно време” е 54 градуса, и за да бъде запазен вкуса й аромата й, тя се консумира по определен етикет. Той включва разреждането й с вода и комбинацията с определено меню от традиционни български ястия (сирене, кисели краставички, риба). Производителят на анасонлийка “Едно време” – “Дестилерия Карлово” е търговско дружество, създадено през 2001 г. “Привеждането на двувековната рецепта за приготвяне на анасонлийка към съвременните изисквания за производство и сертифициране е дълъг процес, плод на много изследвания. Резултатът обаче ни дава основание да твърдим, че успяхме да спасим една вековна традиция в българското битие”, коментираха от дружеството. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Намериха заместник на Димо в "Игри на волята"
16:19 / 17.11.2024
Голямата дъщеря на Бербатов с признание
10:37 / 17.11.2024
Студен душ за клиентите на "УниКредит Булбанк"
22:07 / 18.11.2024
Парите идват следващата седмица при четири зодии
15:44 / 17.11.2024
Гаджето на Беба, Велин проговори
15:32 / 18.11.2024
Арменските думи, които използваме в българския език
07:27 / 17.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (5223) | 59% | |
Не (2828) | 32% | |
Не мога да преценя (844) | 9% |