Спестяваме 20 километра обикаляне с нов път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:14 / 27.10.2012
3760
Нова пътна отсечка, която свързва селата Бойково и Дедево беше изградена със средства на община "Родопи". Това съобщи кметът Пламен Спасов. Трасето е дълго 4 километра и 500 метра и е построено ударно, за да се използва от състезателите на провеждащото се в момента в Родопите рали "Хеброс".

Досега пътят от едното до другото село по асфалт е бил дълъг близо 20 километра. От днес това разстояние се спестява с новата пътна отсечка в общината.

"Инвестирали сме 12 500 лева, като на черен път с дълбоки ями е изградена нова отсечка по всички стандарти за качество", коментира кметът на "Родопи" Пламен Спасов.

Той е член на организационния комитет на рали "Хеброс" и е откликнал на молбата на организаторите за изграждане на трасе между Дедево и Бойково. Сега освен пилотите, новият път ще може да се ползва и от пътуващите през планината.


Виж коментарите (9)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).