Спипаха бракониери, уловили 1 000 жаби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:43 / 11.11.2011
3837
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Пловдив съвместно със служители от РУ "Полиция" Раковски и служители от Държавна дивечовъдна станция Чекерица са извършили проверка на напоителните канали в Раковски. В хода на проверката контролните органи са забелязали две лица, извършващи улов на земноводни /жаби/. Бракониерите са хванати, като от тях са иззети мрежени уреди за улов на жаби и 1000 бр. живи жаби от вида голяма водна жаба /Rana ridibunda/. На бракониерите са им съставени по два акта за извършване на стопански улов без разрешително, като ще им бъде наложена и обща санкция в размер на 3000 лв. за неправомерно усвояване на ресурс. Иззетите жаби са пуснати обратно в река Марица от инспекторите на ИАРА.

Съгласно Закона за рибарството и аквакултурите, стопански улов на жаби и раци може да се осъществява при наличие на специално разрешително. Любителите риболовци, притежаващи риболовен билет, могат да извършват улов на жаби и раци, но имат право да задържат само до 50 екземпляра.

Според експерти през последната година се наблюдава увеличение на популацията на жаби, което е предпоставка "предприемчиви" лица да извършват незаконен улов и да реализират бърза печалба. Според запознати продажбата на една жаба върви по 1 лев на пазара.


Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).