Спряха поръчково убийство на бизнесмен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:39 / 31.07.2006
1608
Служители на ОДП-Пазарджик - Национална служба “Полиция” предотвратиха убийство и заловиха неговия поръчител, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В края на март оперативните служби на областната дирекция получили информация за подготвяното покушение - криминално проявеният Г.К. /44г./, известен с прякора “Брус Ли” от Белово, се свързал с мъж от Пазарджик. Срещу възнаграждение от 7 000 евро той му поръчал да отвлече и убие 43-годишен пазарджишки бизнесмен и побързал да плати на наемника 10 % от сумата в аванс. Криминалистите бързо установили, че стара вражда и остър конфликт между поръчителя и бизнесмена са вероятните причини за престъпния замисъл. Последвали незабавни действия на територията на Белово.

Извършени били обиски, претърсвания и изземвания в дома на “Брус Ли” и братовчед му Г.С. /32г./, също от Белово. В дома на заподозрения били открити множество старинни монети от различни исторически епохи, както и други археологически находки, металотърсач и компютърна конфигурация. В къщата на братовчед му криминалистите намерили 6 пръчки взривно вещество-лазурит, с обща маса около 1200 грама, нападателна граната, два електродетонатора и огнепроводен шнур, а в една от стаите се натъкнали на множество авточасти от “Ауди”.

Г.К. е известен като иманяр и търговец на археологически находки, поясняват от ОДП-Пазарджик. Той и братовчед му са задържани с полицейски заповеди за 24 часа, а с постановление на прокуратурата срокът на задържането е удължен с още 72 часа.

Образувани са дознания за престъпления по чл.117 ал.2 и чл.339 от НК. Всички действия на полицията по време на операцията са били извършени под непосредственото ръководство на прокурор от районната прокуратура и наблюдавани от Окръжна прокуратура-Пазарджик и Апелативна прокуратура-Пловдив. Работата по случая продължава.

Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).