Старт на нова пречиствателна станция в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:05 / 03.09.2004
1444
На 7 септември в Министерството на околната среда и водите ще се подпишат договорите за строителство и за строителен надзор на Пречиствателна станция за отпадъчни води за Пазарджик, както и на рамково споразумение с Община Пазарджик за реализацията на проекта, съфинансиран от програма ИСПА на ЕС. В церемонията по официалното подписване ще участва министър Долрес Арсенова, съобщи пресцентърът на Министерския съвет. Ще присъстват и представители на община Пазарджик – бъдещият собственик на пречиствателната станция, ВиК Пазарджик, Националния ИСПА Координатор – МФ, Националния фонд – МФ, Делегация на Европейската Комисия – София, фирмите изпълнители по договорите за строителство и строителен надзор.
Проектът “Събиране и пречистване на отпадните води на град Пазарджик” е одобрен от Европейската комисия през 2001 г. Общата му стойност е 19 млн 111 хил. евро. От тях 65% са безвъзмездна финансова помощ, предоставена чрез ИСПА - инструмент за структурни политики за предприсъединяване на Европейския съюз за подкрепа на присъединяващите се страни. Строителството на обекта трябва да завърши до края на 2006 г. В рамките на проекта ще се построят съоръжения за събиране и третиране на градските отпадъчни води в съответствие с националните и европейските изисквания. Ще се създадат условия за временна и постоянна заетост на български работници и специалисти. Очаква се за двегодишния период на строителството и последващата експлоатация да се създадат 170 временни и 40 постоянни работни места.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).